Tujuan Blog

Tujuan berblog nih...Sambil berkenalan, sambil nego ore kelate kato (niaga le tuh), maklum le kami2 wanita Kelantan ni sememangnya dilahirkan begitu. Hehehe, masuk lif tekan sendiri la kan!
KAK MID GIGIH MENJALANKAN BIZ TUPPWARE ONLINE bersama TEAM POWER yg sememangnya team yg power lah senang citer...., MENGAMBIL TEMPAHAN KEK2 YG DALAM PICTURE DIBAWAH TUH...UTK PELBAGAI MAJLIS DAN BIZ2 SAMBILAN, ASALKAN MASYUUUKKKK, maklumlah semua barang sudah NAIKKKK, hujan jer TURUNNNN...hehehe
Borang Oder ada kat bawah. Salam sayang dari Kak Mid.

Tuesday, 3 September 2013

TIPS DALAM BISNES TUPPERWARE

Salam semua...

Bila sebut katalog, memang mahal orang kata rm1.00, tapi kalau bli 10 buku dapat rm6.00 sahaja.  Dan saya nak bongkar satu perkara...iaitu kalau kita beli 200 buku dapat dengan harga rm120.00, kita akan dapat membeli set level dengan harga rm11.80 dan rm15.50..sangat berbaloi..

Kali ini saya nak beritahu, ramai betul orang yang masuk bisnes ni dan akan cakap beberapa alasan contohnya

1.  Susah nak jual....tupperware mahal

2.  Susah nak cari orang... semua dah jadi ahli

3.  Susah nak ke stokis


Semua bermula dgn SUSAH, so..akhirnya memanglah susah sebab mulut kite ni kekadang manis, kekadang masin...  sebab kita mendoakan sesuatu yang tidak baik dan ALLAH memakbulkannyer..

JAWAPAN ALASAN 1,

saya dulu pun berfikiran macam tu, sebab anggap tupperware ni mahal dan apabila telah jatuh cinta dgn tupperware baru tahu harga tuppeware sebenarnya murah..seperti plastik biasa..so apa yg nak dialasankan..

JAWAPAN ALASAN 2,

Susah nak cari orang...OMG..punya la ramai orang, kalau kita duduk kat hujung kampung pun, masih boleh cari orang..cuma kita kena bagitahu yang kite ni ada buat bisness tupperware, kalau nama kita glamour dgn panggilan kak mid, tak salah letak TUPPERWARE KAK MID...dan kalau lebih bagus letak nama TEAM POWER supaya ia lebih menyakinkan...so letak TUPPERWARE KAK MID TP

JAWAPAN ALASAN 3,

Susah nak ke stokis...memang alasan yang dijadikan orang itu ditempatnya...sebab kalau dibergeluman dgn stokis...dia akan tahu tentang selok belok nak rancang pembelian...so..orang yang rajin ke stokis mempunyai potensi untuk berjaya.

PERLU AMBIL PERHATIAN..bahawa katalog ini adalah KEDAI kita yang mana..kedai yang boleh dibawa ke mana-mana,

Didalam kit beg tu..harus dimasukkan katalog, lebih kurang 3-5 buku ke, agar kedai kita boleh bergerak ke mana-mana

http://lh4.ggpht.com/-s6DwR1PeS9w/UiYJNMPdndI/AAAAAAAAE8k/HXWfY-vxmeQ/s1600/20130903_235444.jpg

setiap kit bag harus dicantikkan dgn extra gift dan kita harus menjadikan sesuatu yang bermakna pada downline kite (eg: pic di bawah, sy dpt gift dari upline Kak Lah TP)






Sebelum mengedar katalog 'aka' kedai bergerak kite, HARUS dicop/ditulis nama terlebih dahulu...kalau tak kedai kita tak bertuan...


 


1 comment:

  1. tq kak mid for my birthday cake kelmarin...suprise la plk rasanya...

    jtk3

    ReplyDelete